Op zoek naar een buikwandcorrectie vergoeding uit je zorgverzekering? Op deze pagina geven we je meer informatie over een buikwandcorrectie, en hoe je een vergoeding daarvoor kan krijgen.

Bij een buikwandcorrectie verwijdert men operatief overtollig huid. Je kan hiervoor een vergoeding uit de basisverzekering krijgen als het medisch noodzakelijk is. In andere gevallen kan je gebruik maken van een aanvullende verzekering.

Wat is een buikwandcorrectie?

Als je een buikwandcorrectie ondergaat, dan zal er operatief huid worden weggehaald. Dit huidoverschot kan ontstaan zijn doordat je veel gewicht hebt verloren, je ouder bent geworden of zwanger bent geweest.

Een buikwandcorrectie wordt meestal uitgevoerd omdat er sprake is van beperkingen in beweging en mogelijke ontstekingen.

Goed om te weten, is dat een buikwandcorrectie iets anders is dan een liposuctie. Bij een liposuctie verwijdert men onderhuids vetweefsel. Bij een buikwandcorrectie wordt huid op de buik verwijdert.

Ook is dit zeker geen manier om af te vallen. Je zal juist zo’n ingreep nodig kunnen hebben als je bent afgevallen.

Vergoeding buikwandcorrectie uit basisverzekering

Het is mogelijk om een vergoeding te krijgen uit de basisverzekering. Dit is enkel in het geval van medische noodzakelijke zorg.

Hiervoor heb je een verwijzing nodig van je huisarts, en zal de zorgverzekeraar toestemming moeten hebben gegeven. In andere gevallen heb je geen recht op een buikwandcorrectie vergoeding uit de basisverzekering.

Vergoeding aanvullende verzekering

Een andere oplossing is om aanspraak te maken op een vergoeding uit een aanvullende verzekering. Hiermee krijg je de ingreep (deels) vergoed.

De meeste aanvullende verzekeringen bieden een vergoeding als er wederom sprake is van medisch noodzakelijkheid. Een enkeling zal ook vergoeding als dit niet het geval is. Lees daarvoor goed de polisvoorwaarden door.

Vergoeding per verzekeraar

Onderstaande tabel toont de vergoedingen per zorgverzekeraar uit de aanvullende verzekering.