Op zoek naar een zorgverzekering met een vergoeding voor bindweefselmassage? Op deze pagina vind je meer informatie over bindweefselmassage en de vergoeding vanuit je zorgverzekering daarbij.

Bindweefselmassage kan je helpen bij diverse klachten. Vanuit de basisverzekering geldt er geen vergoeding. Wel kan je je verzekeren vanuit een aanvullende verzekering.

Wat is bindweefselmassage

Bindweefsel zit tussen je huid en je spieren. Hierdoor zit je stevig in elkaar, worden je organen beschermd, en zijn diverse lichaamsonderdelen met elkaar verbonden. Daarmee helpt het bijvoorbeeld om voedingsstoffen door je lichaam te verplaatsen.

Massage aan je bindweefsel heeft als uitgangspunt dat er diverse zones zijn in je lichaam waar je in contact staat met je bindweefsel aan je organen en klieren. Door deze zones te masseren, krijg je positieve effecten op je organen.

Deze vorm van massage kan helpen bij klachten als:

  • Slechte doorbloeding
  • Littekens (met name littekenweefsel dat ‘vast zit’ aan je huid)
  • Migraine
  • Cellulitis
  • Striae

Vergoeding aanvullende verzekering

De basisverzekering biedt dus geen vergoeding voor bindweefselmassage. Wel kan je bij een aantal zorgverzekeraars aanspraak maken op een vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Voordat je een vergoeding krijgt, wil de zorgverzekeraar vaak wel dat je aan voorwaarden voldoet.

Bijvoorbeeld dat je behandeld dient te worden door een erkende arts, en dat er een maximum bedrag (en aantal behandelingen) vergoed worden. Bekijk de polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar voor voorwaarden.

Vergoeding per verzekeraar

Onderstaande tabel toont de vergoedingen per zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering.