Zorgverzekering vergelijken met een zorgverzekeraar die een vergoeding biedt voor besnijdenis (circumcisie)? Op vergelijkjezorgverzekering.nl vind je een overzicht van verzekeraars die een besnijdenis vergoeding bieden vanuit een aanvullende verzekering.

Een besnijdenis wordt doorgaans om diverse redenen gedaan. Uit culturele of religieuze redenen, of met medische noodzaak.

Vergoeding basisverzekering

De basisverzekering vergoedt alleen een besnijdenis als er een medische noodzaak voor is. Die vergoeding bestaat weer sinds 2017. De (huis)arts bepaalt of er sprake is van medische noodzaak.

Wil je een besnijdenis laten uitvoeren om andere redenen, dan kan je misschien een vergoeding krijgen uit de aanvullende verzekering.

Vergoeding aanvullende verzekering

Sommige verzekeraars bieden een vergoeding voor besnijdenis voor culturele of religieuze redenen. Die bieden vaak een deel van de vergoeding (bijvoorbeeld 75%) en een maximaal bedrag dat ze vergoeden.

De kosten van een besnijdenis lopen wel erg uiteen. Als je dit in een ziekenhuis laat doen, ben je al snel 2000 euro kwijt. In een speciale kliniek liggen de kosten wel lager. Die beginnen dan bij ongeveer 275 euro voor kinderen. Volwassenen betalen vaak meer.

In onderstaande overzicht zie je de vergoedingen per zorgverzekeraar voor besnijdenis. Ook zie je de premie die daarvoor geldt.