Voor ADHD patiënten kunnen medicijnen uitkomst bieden. De meeste medicijnen voor ADHD hebben methylfenidaat als werkzame stof. Dit is te vinden in onder anderen: Concerta, Equasym, Kinecteen, Medikinet en Ritalin. Een andere werkzame stof die wel eens voorgeschreven wordt, is dexamfetamine. Enkele van bovenstaande medicijnen worden door de basisverzekering vergoed. Wel geldt er dan een eigen risico of eigen bijdrage.

In onderstaande tabel kan je de zorgverzekeraars vinden die ADHD medicijnen eigen bijdrage vergoeden. Ook kan je zien hoe hoog de vergoeding voor de ADHD medicijnen is, en hoeveel je daarvoor bij moet betalen (als onderdeel van een aanvullende verzekering).

Zodra je hier een interessante zorgverzekeraar gevonden hebt die aan je eisen voldoet, kan je deze vervolgens op de site van de zorgverzekeraar bekijken. Ook kan je gebruik maken van onze zorgvergelijker. Daarmee kan je de zorgverzekering vergelijken, en zien of er ook andere aanbieders zijn die het (bijvoorbeeld) tegen een scherpere premie bieden.

In onderstaande tabel vind je de vergoedingen voor middelen bij ADHD per zorgverzekeraar.