Op oudere leeftijd weet je het maar al te goed. In het dagelijks leven zit een ongeluk in een klein hoekje. En je doet er natuurlijk maar al te graag alles aan om dit zo goed mogelijk te kunnen voorkomen. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om daar nu alvast de nodige maatregelen voor te treffen. En kom je graag te weten hoe je hier het beste mee aan de slag gaat? Zoek daar niet verder naar. In dit blog zetten we een aantal handige tips – waar je meteen mee aan de slag kunt gaan – voor je op een rijtje.

Zorg ervoor dat je alle ruimtes gebruiksvriendelijk maakt voor optimaal gebruik

Bekijk bijvoorbeeld een keer erg kritisch de indeling van iedere ruimte. Heeft het meubilair scherpe hoeken en randen? Heeft iedere ruimte een drempel of is alles gelijkvloers? En is de indeling van de keuken ook geschikt voor op je oude dag? Door de nodige aanpassingen nu alvast door te voeren, hoef je last-minute gelukkig geen beslissingen meer te maken.

Heb je een keer nagedacht over het kopen van de nodige hulpmiddelen?

Maar er zijn vandaag de dag ook een aantal erg fijne hulpmiddelen te verkrijgen die een ware verrijking voor je leven zijn. Waar je dan zoal aan kunt denken? Denk daarbij aan een senioren alarm, handig wanneer je zowel binnen als buiten bent. Je blijft hierdoor lekker mobiel en gaat keer op keer met een goed gevoel naar buiten. Hierdoor kun je nog steeds erg makkelijk en veilig een rondje wandelen of de boodschappen doen. Daarnaast is het alarm erg makkelijk om te dragen, zodat je er eigenlijk helemaal geen hinder van ondervindt. En dat is wel zo belangrijk natuurlijk.

Vereenvoudig het gebruik van de hulpmiddelen door er op tijd mee te beginnen

Items zoals een horloge met alarm gebruik je net even wat makkelijker als je daar de nodige ervaring mee hebt. Probeer daarom altijd op tijd een keer deze gadgets uit te proberen, zodat je er erg vertrouwd mee bent. Hoe je zeker kunt zijn van een veilig en kwalitatief goed alarm binnen- en buitenshuis? Raadpleeg hiervoor altijd het assortiment van een specialist en ontdek het complete aanbod aan hulpmiddelen om te gebruiken in en rondom huis. Hier kun je ook in een paar muisklikken de nodige hulpmiddelen online bestellen. Handig voor jou én voor je partner.