Jaarlijks gaan zo’n 3 miljoen mensen langs bij de fysiotherapeut. Hiervoor is geen verwijzing nodig van de huisarts, dus de afspraak is zo gemaakt. Je zal je echter af vragen of de fysiotherapie behandelingen gedekt worden door je basisverzekering, of dat je een aanvullende fysiotherapieverzekering moet afsluiten.

Kinderen tot 18 jaar

Mocht je jonger zijn dan 18 jaar, en dus nog niet over je eigen zorgverzekering beschikken, dan worden de eerste negen behandelingen vergoed. Als het nodig is, dan kan dit nog maximaal verhoogd worden tot 18 behandelingen. Kinderen hebben ook geen eigen risico, dus alle kosten worden gedekt.
Als je kind voor een speciale aandoening behandeld moet worden, die hier op de site van de overheid beschreven staan, dan worden alle behandelingen volledig vergoed.

Vergoeding fysiotherapie ouder dan 18 jaar

Als je 18 jaar wordt, heb je een eigen zorgverzekering nodig. Naast dat, veranderen er ook nog een aantal zaken rondom jou zorg. Zo worden de vergoedingen voor fysiotherapie erg beperkt. De kosten van de fysiotherapie krijg je enkel vanuit de basisverzekering vergoed als je een chronische ziekte hebt en al 20 behandelingen gehad hebt. Als je niet zeker weet of je een chronische ziekte hebt, dan is het aan te raden om hiervoor even contact te zoeken met je huidige zorgverzekeraar.

Aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie

Omdat zo veel mensen gebruik maken van fysiotherapie, is het ook een aanvullende zorgverzekering die erg veel wordt gekozen. Je kan jezelf hiermee dekken voor de eerste 20 behandelingen bij een chronische aandoening, om een voorbeeld te noemen. Zie deze pagina voor meer informatie omtrent een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie.

Nieuwe zorgverzekering afsluiten? Eens paar jaar heb je de mogelijkheid om te switchen van je zorgverzekering. Via onze website kan je de zorgverzekeringen vergelijken, zodat je de beste zorgverzekering af kan sluiten.