Een extra tandartsverzekering is een van de meest gekozen aanvullende zorgverzekeringen. De kosten bij de tandarts kunnen flink oplopen, het is niet voor niets een van de best betaalde beroepen ;-). Vanwege het risico dat mensen lopen om een hoge rekening te moeten betalen bij de tandarts, besluiten veel mensen om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten.

Je weet van jezelf wel hoe goed je je eigen gebit onderhoud. Als je de afgelopen jaren enkel naar de tandarts gaat voor controle (advies is twee keer per jaar), en als je daar elke keer weer te horen krijgt dat het er erg goed uit ziet, dan kan je ervoor kiezen om de aanvullende tandartsverzekering niet af te sluiten. Mocht je toch wel ergens last van gehad hebben, dan kan het een idee zijn om zo’n aanvullende verzekering af te sluiten. Overweeg dit goed, want een tandartsverzekering kan een flinke kostenpost zijn.

Mocht je willen vergelijken hoeveel zo’n aanvullende tandartsverzekering je gaat kosten, gebruik dan de zorgvergelijker om een goed overzicht te krijgen.