Collectieve verzekeringen

Collectieve verzekeringen

Een collectieve verzekering is een verzekering die bedoeld is voor een grotere groep mensen. Denk bijvoorbeeld aan de leden van een sportvereniging of werknemers van een groot bedrijf. Een collectieve zorgverzekering kan premievoordeel met zich meebrengen, omdat een grote groep mensen zich bij een zorgverzekeraar aanmeldt.

Collectieve zorgverzekering afsluiten

Waarschijnlijk heb je zelf ook wel de mogelijkheid om ergens een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan je sportvereniging, werknemer of universiteit/hogeschool.

De zorgverzekering wordt afgesloten tussen de zorgverzekeraar en een rechtspersoon die namens de collectieve groep optreedt. Omdat er dus een grote groep mensen voor de zorgverzekering in aanmerking komt, biedt de zorgverzekeraar vaak een interessante korting aan. Toch hoeft een collectieve zorgverzekering niet voordeliger te zijn dan een ‘gewone’ zorgverzekering. Zo kunnen er dingen bijzitten die je niet per se nodig zult hebben. Ook daarom is het vergelijken van zorgverzekeringen handig om te doen.

Collectieve verzekeringen
5 (100%) 1 vote
Geef mij een update als de nieuwe zorgpremies bekend zijn.

Geef mij een update als de nieuwe zorgpremies bekend zijn.

Gelukt! Bevestig je e-mailadres om updates te ontvangen.

Powered byRapidology