De budgetpolis is een naam die gebruikt wordt voor een beperkte natura polis, en is vaak de goedkoopste zorgverzekering die je kan krijgen. Dat komt omdat de zorgverzekeraar in dit geval geen afspraken heeft met alle zorgverleners, maar met een select aantal. Hierdoor krijg je alleen de zorg vergoed bij zorgverleners die een contract hebben met je zorgverzekeraar (de gecontracteerde zorgverleners).

Wat houdt de polis in?

De beperkte naturapolis (budgetpolis) is dus verschillend van een natura- en restitutiepolis in de vorm van gecontracteerde zorgverleners. Wel geldt voor de beperkte naturapolis (budgetpolis) dezelfde dekkingen die je verder ook gewoon bij de andere standaard polissen hebt. Het is immers wel een basisverzekering. Wil je de verschillen weten tussen de verschillende polissen? De verschillen kan je hier lezen.

Omdat je bij een beperkte naturapolis (budgetpolis) dus enkel recht hebt op een vergoeding van gecontracteerde zorgverleners, is het wel verstandig om te kijken welke zorgverleners dat allemaal zijn en of die bij jou in de buurt zitten. Zo kan je beter de zorgverzekeringen vergelijken.