De zorgverzekering bestaat standaard uit de basisverzekering. Wat er in deze basisverzekering opgenomen wordt, wordt bepaald door de overheid. Dit kan ieder jaar weer net wat anders zijn. In de basisverzekering is voor iedere Nederlander ouder dan 18 jaar verplicht, en biedt je de in feite de meest standaard zorg.

Wil je echter voor meer dingen verzekerd zijn, dan is er daarvoor een aanvullende verzekering. Met de aanvullende verzekering kan je bijvoorbeeld aanvullend verzekerd zijn tegen fysiotherapie, orthodontie, brillen en lenzen of de tandarts. Hierbij zal je wat extra premie per maand moeten betalen, maar is de dekking wel beter. Aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht, dus je kan zelf kijken of dit bij je past of niet.

Met behulp van de vergelijker die je kan vinden op deze website, kan je makkelijk een goede zorgverzekering vinden. Bij het vergelijken van de zorgverzekeringen kan je er ook voor kiezen om aanvullende verzekeringen mee te vergelijken. Hierdoor vind je de zorgverzekering die het beste bij je past.