Een groot deel van de bevolking heeft een bril of lenzen nodig. Dit valt natuurlijk onder de gezondheid van de consument, maar het valt helaas niet onder de basisverzekering (ernstige uitzonderingen daargelaten). Daarom bieden de zorgverzekeraars een aanvullende zorgverzekering aan, speciaal voor brillen en lenzen. Hier wordt een vergoeding aangeboden mocht je een nieuwe bril of nieuwe lenzen nodig hebben.

Vaak zijn er aanvullende verzekeringen die mede bestaan uit een vergoeding voor brillen en lenzen. Hier kan je dan goed gebruik van maken. Als je van jezelf weet dat je een bril of lenzen gebruikt/nodig hebt, dan is het misschien niet heel erg verstandig om daarvoor een speciale aanvullende zorgverzekering af te sluiten die enkel voor de brillen en lenzen vergoeding geldt. Hier betaal je wat betreft premie namelijk vaak wel meer voor dan dat de bril je zelf gekost zou hebben. Maar ook hier geldt weer, maak een rekensom voor jezelf, en kijk dan wat het best bij je zal passen.

Wellicht vraag je je nog af welke kosten allemaal vergoedt worden door de verzekeraar. De kosten die de verzekeraar voor jou zal vergoeden, bestaan vaak uit de complete bril bij de eerste aanschaf. Dit wil zeggen zowel het montuur als de lenzen. Als je enkel een montuur koopt, zal dit niet vergoedt worden door de verzekeraar. Verder wordt ook lenzenvloeistof en een zonnebril die niet op sterkte is allemaal niet vergoedt. Het is aan te raden om de poliswaarden van de zorgverzekeraar nog eens goed door te nemen, als je niet meer helemaal precies weet wat je zorgverzekeraar wel of niet vergoedt. Wat ook interessant zal blijven, is het zorgverzekeringen vergelijken, zodat je een goede zorgverzekering, en aanvullende verzekering, uitkomt!