Alternatieve geneeswijzen kunnen soms beter helpen dan de normale behandelmethodes. Of in combinatie met reguliere methodes. Het zijn echter niet voor niets alternatieve geneeswijzen, en niet de reguliere. Hierdoor worden ze niet vergoed door de basisverzekering, en zal er een aanvullende zorgverzekering afgesloten moeten worden zodat de alternatieve geneeswijze wel vergoed wordt door de verzekeraar. Helaas hebben niet alle zorgverzekeraars al zo’n aanvullende zorgverzekering, maar de meeste wel. Met onze zorgvergelijker wordt het makkelijk om te filteren op zorgverzekeringen die alternatieve geneeswijzen wél vergoeden.

Zie ook: Alternatieve geneeswijzen vergoedingen

Soorten vergoedingen

Elke aanvullende zorgverzekering voor alternatieve geneeswijze is weer anders. Daarom zijn er vier pijlers waar de meeste mensen op letten als ze alternatieve geneeswijze vergoedt wilt hebben. Deze zijn de premie, maximale vergoeding, vergoedingspercentage en een eventueel limiet.

Voor jezelf zou je eigenlijk even een rekensom moeten maken wat je nodig zal hebben. Als de alternatieve geneeswijze relatief goedkoop lijkt, dan kiezen consumenten bijvoorbeeld voor een lagere premie met een lager maximale vergoeding, maar wel een hoog vergoedingspercentage.

Daarnaast moet je ook goed in de gaten houden of de zorgverzekeraar wel de juiste vorm van alternatieve geneeswijzen vergoedt. Het zou namelijk zomaar kunnen zijn dat zij die ene vorm die je nodig hebt juist niet vergoeden.

Belangrijk om te onthouden, is dat er geen eigen risico wordt betaald voor aanvullende verzekeringen. Mocht je om die reden dus de twijfels hebben om wel of niet een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, dan kan je die twijfels nu gerust wegnemen. De zorgverzekering vergelijken blijft wel een belangrijk punt, zo kan je namelijk nog kosten besparen op je extra verzekering.