Een aanvullende zorgverzekering is een aanvulling op je basisverzekering. De basisverzekering dekt niet alle kosten die je maakt in de zorg, het is immers een basis verzekering. Mocht je meer zorg willen dan de basisverzekering je kan bieden, dan kan je kijken naar een aanvullende zorgverzekering.

Met zo’n aanvullende verzekering kan je jezelf verzekeren tegen aanvullende zorgkosten die de basisverzekering niet (genoeg) verzekert. Daarom zijn aanvullende verzekeringen bij de zorg erg interessant om te vergelijken. Vergelijken is daarom niet alleen uit op de goedkoopste basispremie, maar de kosten van de aanvullende verzekering tellen ook zeker mee. Met onze zorgvergelijker is het makkelijker om een keuze te maken wat je wel en niet extra verzekerd wil hebben.

Aanvullende zorgverzekeringen

We kunnen je verder informeren over onderstaande aanvullende zorgverzekeringen:

Alternatieve geneeswijzen verzekering
Brilverzekering
Fysiotherapie verzekering
Kraamzorg verzekering
Orthodontie verzekering
Tandartsverzekering

Op onze pagina ‘vergoedingen’ kan je ook de vergoeding vinden die de zorgverzekeraars geven voor bepaalde soorten zorg. Deze komen uit de aanvullende verzekeringen van de verzekeraars. Ook wordt hier de premie getoond die je extra betaalt.

Acceptatie

Er zijn nog enkele zorgverzekeraars die medische selectie toepassen op de aanvullende verzekeringen. Omdat deze niet onder de Zorgverzekeringswet valt, is de zorgverzekeraar niet verplicht om iedereen te accepteren. Dit geldt wel voor de basisverzekering. Tegenwoordig geldt dit al steeds minder, maar soms wordt er nog wel gevraagd naar je medische geschiedenis bij de aanvraag van een uitgebreid aanvullend pakket.

Daarnaast mag de verzekeraar ook een verhoogde premie vragen voor ouderen of chronisch zieken.

Je kan met onze zorgvergelijker snel zien of je direct geaccepteerd wordt voor de verzekering, of dat er medische selectie geldt. Zo wordt je zorgverzekering vergelijken een stuk makkelijker.

Vergelijken van aanvullende zorgverzekeringen

Het vergelijken van aanvullende zorgverzekeringen kan heel makkelijk met de vergelijker die op deze site te vinden is. Zo vind je aan de zijkant van de zorgverzekeringen in de vergelijker de mogelijkheid om te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Hier kan je zelf dan ook bepalen tot op wat voor een hoogte je graag verzekerd wilt zijn. Daardoor vind je snel de zorgverzekering die goed bij jou wensen past.